Rakott kelkáposzta egyszerűen

default user icon
11 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 50 dkg darálthús
  • 3 dl rizs
  • vöröshagyma
  • gulyáskrém
  • foghagymakrém
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Felteszem a rizst főni. A kelkáposztát csíkokra vágom, és kb. 8-10 percig főzőm. /Ételízesítős vízben főve finomabb lesz./ Pörköltet csinálok a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagymakrém, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszem a megfőtt kelkáposzta felét, rá a főtt rizst, erre a darálthúst, majd újra kelkáposzta következik. A tetejére tejfölt öntök, és 50-60 percig közepes lángon sütöm.

Megjegyzés

Egyszerű és finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gordon Remzi 3 évvel ezelőtt
Hm,az egyszerü dolgok a legjobbak sokszor,ez most is kiderült:). De a sok mütrutymákot,gatyáskrémet tessék kihagyni,és füszereket használni,basszus.
Agócs Edina 4 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik:) holnap ez lessz ebédre!!!!!:)hmmmm nagyon éhes vagyok rá!!!!
Muth Antalné 4 évvel ezelőtt
Elkészitettem nagyon finom lett.Köszi a receptet.
judit sarkadi 5 évvel ezelőtt
A recept nagyon finom, (kis olajjal keszitettem, igy egeszsegesebb) Legközelebb a kaposztat kevesebb ideig fözöm (max 6 perc forrastol szamitva) igy kicsit roppanosabb marad. Köszönet a receptert!/Judit
kovács Bernadett 5 évvel ezelőtt
Sziasztok!Évek óta én is így csinálom,egyszerűen és finoman!Ma vágtam alá egy kis szalonnát is és isteni!
Lakatosné Harmat Mária 6 évvel ezelőtt
Tojanos! Teljesen egyetertek Veled, nem kell az a sok tartosito, en pontosan ugyanigy keszitem, a majorannatol isteni ize lesz!
Harangozó Béla Ferenc 6 évvel ezelőtt
Én is inkább közvetlenül használom a fűszereket, nem szeretem a tartósított dolgokat, frissebb és jobb is az ízük. Amivel másképp csinálom: teszek a darált húsos raguhoz pici őrőlt paprikát. A ragut összekeverem a rizzsel, úgy teszem a kelkáposzta rétegre. Úgy gondolom így intenzívebb a füszerek íze. De azzal egyet értek nagyon finom, mindenki szereti, \"mindet megeszi\". törpApus
tojanos 6 évvel ezelőtt
Én kihagyom ezt a sok ízesítőt. Helyettük fokhagymát, borsot, majoránnát használok. Minden mesterséges ételízesítő tele van tartósító szerekkel, ízfokozókkal és ki ki tudja mivel.
Helena 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom! Én nem darálthússal készítem, hanem kockára vágom. Mi így szeretjük.
Jancseczné dr. Kuczik Vera 6 évvel ezelőtt
A recept szuper, az étel isteni! Köszi szépen!

Hasonló Receptek

Magazin