Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelbimbó

MME MME
5 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbót az őrölt köménnyel, kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük. A margarin felét felmelegítjük, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal, majoránnával ízesítve megpároljuk. A maradék margarinnal megkenünk egy jénai tálat, beletesszük a kelbimbó felét, rárétegezzük a megpárolt darált húst, majd lefedjük a maradék kelbimbóval. A tetejét leöntjük a szerecsendióval ízesített, sajtos tejföllel. Forróra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, azonnal tálaljuk. Aki színesebben szeretné, a darált párolt húst fűszerpaprikával is ízesítheti.

Energia: 1783 kJ/426 kcal
Szénhidrát: 17,8 g

Ezek is érdekelhetnek

Friss