Rakott kelbimbó

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg kelbimbó
  • 40 dkg sovány darált hús
  • 5 dkg reszelt óvári sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg margarin
  • 5 dkg vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • szerecsendió
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A kelbimbót az őrölt köménnyel, kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük. A margarin felét felmelegítjük, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal, majoránnával ízesítve megpároljuk. A maradék margarinnal megkenünk egy jénai tálat, beletesszük a kelbimbó felét, rárétegezzük a megpárolt darált húst, majd lefedjük a maradék kelbimbóval. A tetejét leöntjük a szerecsendióval ízesített, sajtos tejföllel. Forróra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, azonnal tálaljuk. Aki színesebben szeretné, a darált párolt húst fűszerpaprikával is ízesítheti.

    Energia: 1783 kJ/426 kcal
    Szénhidrát: 17,8 g

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

nincs 4 évvel ezelőtt
Ez nekem is tetszik! Es nem erdekel a szenhidrat lol
9 évvel ezelőtt
Próbáld meg egyszer úgy, hogy a sajtos tejfölbe teszel 1 tojást is, nagyon klasszul megkocsonyásítja.A legtöbb rakott zöldséget ezzel szoktam csinálni.
Ferenczy Ágnes 9 évvel ezelőtt
Hogy jött ki a szénhidrát? 100 g kelbimbóban ha jól emlékszem 6g szénhidrát van, a hagymában 8 a tejfölben 4 a darált húsban semmi...
Rézné Varga Renáta 9 évvel ezelőtt
Én is szoktam készíteni annyi különbséggel,hogy teszek bele egy réteg párolt rizst is.A kelbimbó főzőlevét pedig felhasználom akár a hús akár a rizs párolásához.Így még finomabb.
Récseiné Borza Margit 9 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi!Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin