Elkészítés: A kelkáposztát leveire szedjük, az ereket kivágjuk. Sós, lobogó vízben előfőzzük.
A húst olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk majorannával, és beletesszük a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és kb. 20 percig pároljuk, majd 3 evőkanál tejföllel elkeverjük.
A leszűrt kel 1/3 részét kiolajozott tepsibe tesszük, a hús felét elterítjük rajta, bőven megkenjük tejföllel. Erre megint egy sor kel jön, a maradék hús és tejföl, majd kellel beborítjuk, bőségesen tejfölözzük.
1 óra alatt sütőben készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre