Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rakott kel tejfölösen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott kel tejfölösen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 80
  • Elküldve: 30

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.

Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.

Tálaláskor meglocsolom chiliszósszal és teszek rá még tejfölt.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

hobbychef receptjeiből:
Sültkolbász-leves
Szarvacska kéksajttal és trappistával
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Rántott patisszon édes chiliszósszal
Baconben sült töltött csirkemelltekercs
English breakfast (angol reggeli)
Cukkinikrémleves tükörtojással
Töltött paprika chilis paradicsomszószban
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. február 21. (hétfő) 22:20
    Hali! Nekem nagyon tetszik!
    Nanasnani szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept