Rakott kel tejfölösen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • hegyes csípős zöldpaprika
  • paradicsom
  • chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • tejföl
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.

    Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.

    Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.

    Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.

    Tálaláskor meglocsolom chiliszósszal és teszek rá még tejfölt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 5 évvel ezelőtt
Hali! Nekem nagyon tetszik!

Hasonló Receptek

Magazin