Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott kel olaszosan

Hozzávalók

  • 1 csokor vegyes leveszöldség
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj + a formához
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl húsleves-alaplé
  • 75 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg parmezán
  • 35 dkg lasagnetészta
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított leveszöldséget és fokhagymát finomra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, majd a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a leveszöldséget, a fokhagymát és a paradicsompürét, majd a babérlevelet és az alaplevet is. Sózzuk, borsozzuk, majd 30 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük, végül a babérlevelet eltávolítjuk.

    2.

    A megtisztított káposztát felcsíkozzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd a megmaradt, felforrósított olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Végül sózzuk és borsozzuk.

    3.

    A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a lisztet. A tejjel felöntjük, simára keverjük, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük, végül hozzáforgatjuk a lereszelt parmezán felét.

    4.

    Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd a lasagnelapok harmadrészét belesimítjuk. Bevonjuk a darált hús felével, majd a fél adag káposztával. Ráterítünk újabb harmadnyi tésztát, és bevonjuk fél adag tejes mártással. Ismét hús, káposzta, majd tészta következik. Végül a megmaradt fehér mártással meglocsoljuk. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 35 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

    13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

    AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin