A megtisztított leveszöldséget és fokhagymát finomra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, majd a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a leveszöldséget, a fokhagymát és a paradicsompürét, majd a babérlevelet és az alaplevet is. Sózzuk, borsozzuk, majd 30 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük, végül a babérlevelet eltávolítjuk.
A megtisztított káposztát felcsíkozzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd a megmaradt, felforrósított olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Végül sózzuk és borsozzuk.
A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a lisztet. A tejjel felöntjük, simára keverjük, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük, végül hozzáforgatjuk a lereszelt parmezán felét.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd a lasagnelapok harmadrészét belesimítjuk. Bevonjuk a darált hús felével, majd a fél adag káposztával. Ráterítünk újabb harmadnyi tésztát, és bevonjuk fél adag tejes mártással. Ismét hús, káposzta, majd tészta következik. Végül a megmaradt fehér mártással meglocsoljuk. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 35 perc alatt aranyszínűre sütjük.