Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott kel laktóz- és gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 2 kg kelkáposzta
  • őrölt fűszerkömény
  • 20 dkg basmati rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • növényi zsiradék
  • 50 dkg darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 4 dl laktózmentes tejföl
  • fűszer paprika
  • bors

Elkészítés

    1. A káposztát leveleire szedjük, a vastag torzsáit kivágjuk. Egy lábos hideg vízbe tesszük a káposztaleveleket, megsózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, és puhára főzzük. Időként lenyomkodjuk a leveleket, ha felpúposodnak. Amikor megpuhultak, leszűrjük és egy pillanatra a hideg víz alátartjuk a leveleket.
    2. A basmati rizst puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, megsózzuk, ízlés szerint fűszerzzük, és hozzáadjuk a fokhagymát. Fedő alatt készre pároljuk. 
    3. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel. A tepsit kikenjük olajjal, és gazdagon kibéleljük a káposztalevelekkel. Húsos rizst szedünk rá, majd újra a káposztalevelek következnek, ezután a húsos rizs, és így tovább.
    4. A laktózmentes tejfölbe kevés pirospaprikát, borsot, és ha szükséges, egy kevés sót teszünk. Ezzel picit meglocsoljuk a rétegek között, majd újra jöhet a káposzta és a húsos rizs. Káposztával zárjuk a rétegezést, és tenyérrel lenyomkodjuk a tetejét.
    5. A fűszeres, laktózmentes tejfölt egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd a sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

    3 ISTENI RAKOTT KEL, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

Megjegyzés

Aki szereti, sütés előtt étrendjének laktózmentes sajttal megszórhatja a tetejét.

hantoandrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin