Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kel IV.

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát leveleire szedve, forrásban lévő sós, köményes vízben félpuhára főzzük (kb. 10 perc), majd leszűrjük. A rizst, másfélszeres mennyiségű vizzel megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.

A szalonnát kevés olajon kisütjük, hozzápirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Izesítjük borssal, sóval, majorannával, piros arannyal, ételízesítővel. A párolt rizst hozzákeverjük (esetleg még ízesítünk rajta).

Kiolajozott nagyobb méretű tepsit a káposzta felével kirakjuk, a tölteléket elosztjuk rajta, majd 1/3 rész tejföllel meglocsoljuk. A maradék káposztával lefedjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a maradék 2/3 rész tejföllel bevonjuk a tetejét.

Forró, előremelegített 220 fokos sütőben sütjük 1 órán át, amíg pirosra sül a teteje, és a felesleges nedvesség elpárolog belőle. Alufólia nem kell a tetejére!

Megjegyzés

Többfélét találtam az oldalon, ez egy kicsit más.... Régóta főzöm ebben a formában, a családom nagyon szereti.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss