Rakott karfiol

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 80 dkg karfiol
  • 40 dkg főtt csirkehús
  • 15 dkg füstölt főtt sonka
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
  • 2 dkg vaj a tálhoz
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak puha legyen, ne essen szét. Amikor megfőtt, kiszedjük és lecsepegtetjük. A főtt húst apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.

    Elkészítés: A húst és a sonkát összekeverjük a rizzsel. Hozzákeverünk 1 kissé felvert tojást, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a petrezselymet. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, az aljába tesszük a karfiol felét, rá a rizses tölteléket, majd a karfiol másik felét, és a sütőben 20 percig sütjük. Kivesszük, a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) tovább melegítjük. Közben összekeverjük a tejfölt a maradék tojással, és a 20 perc sütési idő eltelte után a karfiol tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és szépen megpirítjuk. A sütőből kivéve forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé plusz tejfölt is.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
    1 adag: 591 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin