Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. A kockára vágott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőrétől megfosztott, sütnivaló kolbász húsát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben megsütjük.
  2. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl sós vízzel, és puhára főzzük. Az elkészült karfiolt leszűrjük, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, majd a felét egy jénai tál aljára rendezzük. A karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
  3. A tejfölbe keverjük a tojást és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második réteg karfiol tetején, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss