Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karfiol vidékiesen

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 25 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szál májas hurka
  • 50 dkg párizsi
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztom.

    A felkockázott hagymát megfonnyasztom sóval az olajon, hozzárakom a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt párolom, majd hozzáadom a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adok hozzá. Ezt az egyveleget összekeverem a rizzsel.

    Vékonyan kizsírozok egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntöm a rizses masszát. Rámorzsolgatom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a tejföl, tojás, só keverékkel.

    Forró sütőben addig sütöm, míg a teteje pirosodni kezd. Kockákra vágva tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Plutyika
Hát ennél gusztustalanabbat még nem olvastam :-(

Hasonló Receptek

Magazin