Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karfiol III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre rizs
  • 50 dkg darált hús
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • kicsi zsemlemorzsa
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt a zöldjétől megtisztítom, rózsáira szedem, és egy kis ételízesítős vízben megfőzöm.

    Egy cseréptálat egy kis zsírral kikenek, megszórom zsemlemorzsával. Erre szedem ki szűrőlapáttal a karfiolt. A darált húsból a szokásos módon a hagymákkal pörköltet készítek, ebbe teszem a nyers rizst, felöntöm a rizsmennyiség kétszeresével vízzel, és készre főzöm.

    A karfiolra locsolok egy kis tejfölt, aztán rásimogatom a darált húsos rizst, majd ráteszem a maradék tejfölt. Ha van egy kis kolozsvári szalonna, azzal lehet díszíteni a tetejét, mutatós, és persze meg is lehet enni ! :-)

Megjegyzés

A karfiol főzővizét nem szoktam kiönteni, egy szál sárgarépából, egy darabka zellerből, egy bögrényi zöldborsóból, egy kis zöldségzöldből egy kis tésztával remek gyors leves készíthető belőle.

Nyanyoka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin