Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karfiol II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 12,5 dkg (1 csomag) előfőzött rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • csipet szerecsendió
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • tejföl (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le alaposan (pici szódabikarbonát is teszek a vízbe, ettől szép fehér marad).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, felhevített olajon pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott a hagyma, adjuk hozzá a darált húst, keverjük alaposan össze, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és szórjuk meg a pirospaprikával. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára a húst.

    A rizst szintén főzzük puhára a tasakon lévő előírás szerint,majd keverjük az elkészült húshoz.

    Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, a karfiol felét terítsük bele, szórjuk meg egy kevés sóval, egyenletesen kanalazzuk rá a húsos keveréket, majd ízlés szerint locsoljuk meg tejföllel (én nem sajnáltam a tejfölt, alaposan meglocsoltam). A maradék karfiolt egyenletesen osszuk el a tetején, szórjuk meg sóval, és szintén locsoljuk meg tejföllel. Ízlés szerint megszórhatjuk még 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, hogy szép színt kapjon sütés közben.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin