Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös rakott karfiol

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt gőz fölött félkészre pároljuk.
  2. Közben a felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk római köménnyel. Fehéredésig sütjük, majd apránként hozzákeverjük a tejfölt. Felforraljuk, és ha szükséges, tovább ízesítjük.
  3. Ezután kiolajozott tepsibe helyezzük a karfiolrózsákat, és egyenletesen rákanalazzuk húst, végül a tetejére sorakoztatjuk a bacont.180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Tovább gazdagíthatjuk, ha tálaláskor reszelt füstölt sajtot szórunk a tetejére. Jó étvágyat kívánok!
- Ildiko4600

Ezek is érdekelhetnek

Friss