Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karalábé zöldségekkel és szójával

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb fej karalábé,
  • 5-6 nagyobb paradicsom,
  • 1 paprika,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 20 dkg szója granulátum,
  • 1 db 0%-os joghurt,
  • 20-25 dkg sajt,
  • ételízesítő,
  • só,
  • kevéske vaj vagy margarin

Elkészítés

Elkészítés: A szóját dupla mennyiségű ételízesítős vízbe áztatjuk kb. 20 percre. Közben a karalábékat megtisztítjuk, kockákra vágjuk és félpuhára pároljuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot karikákra vágjuk.
Egy tepsibe vajdarabkákat teszünk, lerakjuk hagymakarikákkal, erre kerülnek a paprika karikák, majd a paradicsom, ezután a karalábé, és erre jön a szója, amit előzőleg jól kinyomkodunk. Ezt így folytatjuk, a legtetejére szója kerül.
A 0%-os joghurtot elkeverjük a lereszelt sajt kb. felével, sóval vagy ételízesítővel, (ha túl szilárd, hígítsuk tejjel, az a jó, ha inkább egy kicsit hígabb állagú), és öntsük a rakott zöldségekre. Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe dugjuk. Kb. 35-40 perc után vegyük le az alufóliát, és még 15-20 percig süssük, hogy a sajt szép barnásra, ropógosra süljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss