Elkészítés: A szóját dupla mennyiségű ételízesítős vízbe áztatjuk kb. 20 percre. Közben a karalábékat megtisztítjuk, kockákra vágjuk és félpuhára pároljuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot karikákra vágjuk.
Egy tepsibe vajdarabkákat teszünk, lerakjuk hagymakarikákkal, erre kerülnek a paprika karikák, majd a paradicsom, ezután a karalábé, és erre jön a szója, amit előzőleg jól kinyomkodunk. Ezt így folytatjuk, a legtetejére szója kerül.
A 0%-os joghurtot elkeverjük a lereszelt sajt kb. felével, sóval vagy ételízesítővel, (ha túl szilárd, hígítsuk tejjel, az a jó, ha inkább egy kicsit hígabb állagú), és öntsük a rakott zöldségekre. Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe dugjuk. Kb. 35-40 perc után vegyük le az alufóliát, és még 15-20 percig süssük, hogy a sajt szép barnásra, ropógosra süljön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre