Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karalábé másképp

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db zsenge karalábé zöldjével együtt (60-70 dkg)
  • 4 db csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 nagy sárga kaliforniai paprika
  • darált bors

Elkészítés

    Elkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemellféléket lapjában félbevágjuk. A karalábé egészséges zöldjét vastagabb metéltre összevágjuk, a vastag erek nélkül. A karalábék zsengéjéből 12 korongot vágunk. A visszamaradt karalábét metéltre vágjuk.

    Sós vízben a korongokat megfőzzük, majd félretesszük. A főzőlevet is félretesszük.

    Vajon megfuttatjuk a metéltre vágott karalábét, rátesszük a gorombára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés főzőlé hozzáadásával pároljuk. Amikor félig puha, rátesszük a leveleket és a metéltre vágott paprikát. Ha szükséges, teszünk rá még főzőlevet is. Amikor roppanósan puha, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk és félretesszük.

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük.

    Tálaláskor a tányérra teszünk a tejszínes karalábéból, ráhelyezünk 1-1 korong főtt karalábét, arra sült húst rakunk, majd ismét karalábé és hús következik. A tetejére szép karalábészeletet tehetünk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin