Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karalábé füstölt csülökkel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 füstölt csülök
  • 6 friss karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés:
    A csülköt megmossuk, hideg vízbe tesszük, és puhára főzzük. A megfőtt csülköt a főzőléből kivesszük, kihűtjük, kicsontozzuk, és kockára vágjuk. A karalábét megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.

    Elkészítés:
    1. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a kalarábét, a petrezselymet, megsózzuk, és kb. fél dl vízzel felöntve, kevergetve puhára pároljuk.
    2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Tűzálló tálban a karalábét és a főtt csülköt egymásra rétegezzük, meglocsoljuk a tejföllel, és a sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin