Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 nagy karalábé zöldjével
  • 20 db nagy karalábélevél
  • A töltelékhez:
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg marha-sertés darált hús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db nagyobb csiperkegomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chilipaprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • Valamint:
  • 2 db vastag szelet császárszalonna
  • 1 db vastag szelet füstölt sonka
  • 1/2 szál füstölt csípős kolbász
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • tej
  • főzőtejszín
  • füstölt sajt
  • fehérbor

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm. A hagymákat, a chilipaprikát és a gombát aprítom.

Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.

A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, a szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)

A császárszalonnát és a sonkát kevés olívaolajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.

Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábékockákból, a szalonnából és a sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász és a fűszerek. A végén öntök rá tejet, főzőtejszínt és fehérbort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá pirospaprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.

Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss