Elkészítés: Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm. A hagymákat, a chilipaprikát és a gombát aprítom.
Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.
A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, a szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)
A császárszalonnát és a sonkát kevés olívaolajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábékockákból, a szalonnából és a sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász és a fűszerek. A végén öntök rá tejet, főzőtejszínt és fehérbort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá pirospaprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.
Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.