Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karalábé darált hússal és rizzsel

75 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét megpucolom és kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.

A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.

Egy közepes méretű hőálló tálat kiolajozok, ebbe szórom a megfőzött karalábékockák felét. A darált húsos pörköltet összekeverem a leszűrt rizzsel, és ezt a egészet ráterítem a karalábéra. Jól ellapogatom, hogy tömören álljon, majd rászórom a másik felét is a karalábénak.

A tejfölben elkeverek 1 tojást, és az egészet a rakott karalábéra öntöm, kanállal elsimítom, hogy mindenhova jusson. A szalonnaszeleteket feldarabolom, és a rakottas tetejére teszem, majd előmelegített sütőben 180 C fokon addig sütöm, amíg szépen a szalonnák megsülnek, és a tejfölös rész is színt kap.

Ezután kiveszem, egy kicsit állni hagyom, majd kockákra szeletelve tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss