Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rakott káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 63
  • Elküldve: 11

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sertéshúst kockákra vágjuk.

A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre pároljuk. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.

A káposztát leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.

A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük az anyagokat.
Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga lesz.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

ditti56 receptjeiből:
Őszibarack sütemény, ahogy Edit készíti
Érsek szelet II.
Somlói szelet III.
Mézes-krémes-piskótatekercses süti
Csokoládétorta ünnepre
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Csirkés-karfiolos palacsinta
Rakott cukkini Edit módra
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. január 5. (szombat) 13:55
    Nagyon finom lett. Köszönöm az ötletet. Picit módosítottam rajta. Darált hússal jobban lehet rétegezni és fejes káposztát reszeltem le kézzel. Így is Isteni! :)
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept