Rakott káposzta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg vecsési káposzta
  • 30 dkg főzött rizs
  • 50 kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • csöves piros paprika
  • majoránna
  • ételízesítő
  • 1 nagy pohár tejföl (450 gr)
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéshúst kockákra vágjuk.

    A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre pároljuk. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.

    A káposztát leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.

    A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.

    Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük az anyagokat.
    Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gábor 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Köszönöm az ötletet. Picit módosítottam rajta. Darált hússal jobban lehet rétegezni és fejes káposztát reszeltem le kézzel. Így is Isteni! :)

Hasonló Receptek