Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott káposzta ragadozóknak

3 3.3/5
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy edényben a hagymát zsíron megdinszteljük, mehet bele a paprika, a paradicsom, a fokhagymák, a darált hús, megkapatjuk, majd tovább a kockára vágott füstölt lapocka és a kolbász. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a vörösbort aláöntjük, és fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük. A vége felé kb. 17 dkg rizst adunk hozzá, és fedővel lefedjük, megvárjuk, hogy a rizs megszívja magát.

A káposztához egy másik edényben kevés zsíron egy kis cukrot pirítunk, ráforgatjuk a káposztát, pirítjuk egy kicsit, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt negyed órát pároljuk.

Előveszünk egy nagy tepsit vagy egy jó nagy római tálat. Kivajazzuk a belsejét (zsírozzuk), megszórjuk zsemlemorzsával, majd a káposzta felével kibéleljük, a húsos keveréket elsimítjuk rajta, erre kerül a maradék káposzta. A tetejére 4 dl tejfölt terítünk, majd szalonnaszeletekkel díszítjük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra, a római tál tetejével lefedjük, 1 órán át fedővel sütjük, majd a tetejét levesszük, a hőmérsékletet 180 fokra visszavesszük, és további 40 percig sütjük.

Tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss