Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rakott káposzta ragadozóknak

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott káposzta ragadozóknak

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 64
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

  • 2 kg szálas savanyú káposzta
  • 50 dkg darált marhahús
  • 60 dkg füstölt lapocka, kockákra vágva
  • 1 szál füstölt kolbász, felkarikázva
  • 1 db zöldpaprika, kockára vágva
  • 1 db paradicsom, kockára vágva
  • 12 dkg zsír
  • 1 nagy fej hagyma reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • cukor
  • őrölt bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • kömény
  • tejföl
  • vaj
  • 1 dl vörösbor
  • szeletelt bacon

Elkészítés:

Egy nagy edényben a hagymát zsíron megdinszteljük, mehet bele a paprika, a paradicsom, a fokhagymák, a darált hús, megkapatjuk, majd tovább a kockára vágott füstölt lapocka és a kolbász. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a vörösbort aláöntjük, és fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük. A vége felé kb. 17 dkg rizst adunk hozzá, és fedővel lefedjük, megvárjuk, hogy a rizs megszívja magát.

A káposztához egy másik edényben kevés zsíron egy kis cukrot pirítunk, ráforgatjuk a káposztát, pirítjuk egy kicsit, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt negyed órát pároljuk.

Előveszünk egy nagy tepsit vagy egy jó nagy római tálat. Kivajazzuk a belsejét (zsírozzuk), megszórjuk zsemlemorzsával, majd a káposzta felével kibéleljük, a húsos keveréket elsimítjuk rajta, erre kerül a maradék káposzta. A tetejére 4 dl tejfölt terítünk, majd szalonnaszeletekkel díszítjük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra, a római tál tetejével lefedjük, 1 órán át fedővel sütjük, majd a tetejét levesszük, a hőmérsékletet 180 fokra visszavesszük, és további 40 percig sütjük.

Tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

Nem diétás!

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. március 7. (hétfő) 21:20
    makosfuge, Köszönöm a pontosítást, ha római tálba készül akkor legfeljebb langyos sütőbe tesszük, ha tepsibe sütjük akkor lehet előmelegített, talán azt a szót kellett volna választanom a receptírásánál, hogy bekapcsoljuk a sütőt 210 C fokra.....
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós almás pite II. Omlós almás pite II.
Túrógombóc XI. Túrógombóc XI.
Majorannás-tejszínes csirkemell Majorannás-tejszínes csirkemell
Joghurtos eperkrémleves Joghurtos eperkrémleves
Mascarponés áfonyatorta Mascarponés áfonyatorta
Baszk vaníliakrémes torta Baszk vaníliakrémes torta
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu
Zöldborsófőzelék grillkolbásszal Zöldborsófőzelék grillkolbásszal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

Napi tipp
Az ősz gyümölcsei közül a szőlő már megjelent. A különféle desszertek mellett remek salátákat is készíthetünk szőlővel, amelyeket ebédre, vacsorára is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept