Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Rakott káposzta ragadozóknak

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott káposzta ragadozóknak

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 64
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

  • 2 kg szálas savanyú káposzta
  • 50 dkg darált marhahús
  • 60 dkg füstölt lapocka, kockákra vágva
  • 1 szál füstölt kolbász, felkarikázva
  • 1 db zöldpaprika, kockára vágva
  • 1 db paradicsom, kockára vágva
  • 12 dkg zsír
  • 1 nagy fej hagyma reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • cukor
  • őrölt bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • kömény
  • tejföl
  • vaj
  • 1 dl vörösbor
  • szeletelt bacon

Elkészítés:

Egy nagy edényben a hagymát zsíron megdinszteljük, mehet bele a paprika, a paradicsom, a fokhagymák, a darált hús, megkapatjuk, majd tovább a kockára vágott füstölt lapocka és a kolbász. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a vörösbort aláöntjük, és fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük. A vége felé kb. 17 dkg rizst adunk hozzá, és fedővel lefedjük, megvárjuk, hogy a rizs megszívja magát.

A káposztához egy másik edényben kevés zsíron egy kis cukrot pirítunk, ráforgatjuk a káposztát, pirítjuk egy kicsit, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt negyed órát pároljuk.

Előveszünk egy nagy tepsit vagy egy jó nagy római tálat. Kivajazzuk a belsejét (zsírozzuk), megszórjuk zsemlemorzsával, majd a káposzta felével kibéleljük, a húsos keveréket elsimítjuk rajta, erre kerül a maradék káposzta. A tetejére 4 dl tejfölt terítünk, majd szalonnaszeletekkel díszítjük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra, a római tál tetejével lefedjük, 1 órán át fedővel sütjük, majd a tetejét levesszük, a hőmérsékletet 180 fokra visszavesszük, és további 40 percig sütjük.

Tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

Nem diétás!

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. március 7. (hétfő) 21:20
    makosfuge, Köszönöm a pontosítást, ha római tálba készül akkor legfeljebb langyos sütőbe tesszük, ha tepsibe sütjük akkor lehet előmelegített, talán azt a szót kellett volna választanom a receptírásánál, hogy bekapcsoljuk a sütőt 210 C fokra.....
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel
Francia hagymaleves cipóban Francia hagymaleves cipóban
Dukatell bukta (kelt tészta) Dukatell bukta (kelt tészta)
Márványos kevert kuglóf Márványos kevert kuglóf
Rántott csirkemell labda Rántott csirkemell labda
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept