Elkészítés: A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a bacont apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne - vagy csak nagyon keveset - tegyünk rá.
Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.
Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre