Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott káposzta - a hagyományos recept

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,4 dl napraforgó étolaj
  • 1 ek őrölt fűszer paprika
  • 40 dkg darált hús
  • 1 tk szárított majoranna
  • bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A rizst egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd 1,5-szeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt alacsony lángon megpároljuk.
    2. A káposztát hideg víz alatt átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
    3. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymával együtt és felforrósított olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Majorannával fűszerezzük, sóval, borssal ízesítjük, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
    4. Ha megfőtt a rizs, a darált hússal és a savanyúkáposztával felváltva, egy hőálló edénybe rétegezzük. A tetejére kenjünk a sóval és a borssal elkevert tejfölt, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütjük.

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

    3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

    KEL, TÉSZTA, KRUMPLI, KARFIOL - 10 SZUPER RAKOTT ÉTEL >>> 

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin