Elkészítés: A túrót cukorral és tejföllel jól elkeverem. Egy jénait kikenek vajjal, és lerakok egy sor kalácsszeletet. Meglocsolom tejjel, megszórom az alaposan megmosott mazsolával, túrót rakok a tetejére és szórhatok rá vaníliás cukrot (ha alaposan megcukroztuk a túrót, akkor nem muszáj, ízlés kérdése). Következik az újabb rétegezés. A végére kalács marad, amit kicsit meglocsolok ismét tejjel, és megszórom gazdagon vaníliás cukorral.
Rárakom a jénai tetejét, berakom a sütőbe, amit csak ekkor gyújtok be. A legnagyobb hőfokon 20-25 percig sütöm, majd leveszem a fedőt, és további 5 percig begyújtva hagyom a sütőt. Mikor lezárom a sütőt még 10 percet bent tölt a süti.
Tetejét porcukorral meghintve tálalom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre