Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás rakott tészta - felülmúlhatatlan tavaszi egytálétel!

default user icon
MME
Amíg tart, használjuk ki a medvehagymaszezont, de ne csak a pogácsákat, kalácsokat, leveles és kelt tésztákat ízesítsük vele, tegyük bátran főételekbe is! Íme egy szuper tésztarecept medvehagymával, sajttal, paradicsommal és ricottával. Jó étvágyat hozzá!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

RAKOTT KAGYLÓTÉSZTA MEDVEHAGYMÁS RICOTTÁVAL
A HOZZÁVALÓK:

20 dkg kagylótészta
20 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 dkg medvehagyma
1 fej makói hagyma
2 dl paradicsomszósz
25 dkg ricotta
1 dkg parmezán sajt
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

serpenyő
keverőtál
tésztaszűrő
lábas
hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Tészta

Felforralunk minimum másfél liter vizet. Megsózzuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és néha megkeverve 10 perc alatt készre főzzük. Hideg vízzel átöblítjük, lehűtjük, majd leszűrjük.

2. Az alapanyag

A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát és a fokhagymát apróra paradicsomot kis kockákra, a medvehagymát durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük.

3. A ricotta

Amíg fő a tészta, elkészítjük a ricottás tölteléket. Egy keverőtálba tesszük a ricottát és a medvehagyma felét, majd megsózzuk és megborsozzuk.

4. A ragu

Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olívaolajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd 1-2 perc múlva a paradicsomszószt is. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, lefedve 6-8 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, egy serpenyőbe tesszük a kifőtt tésztát, és hozzáadjuk a bazsalikom és a medvehagyma megmaradt felét is. Jól átkeverjük.

5. A ricottás tészta

A ricottás masszát is a paradicsomos tésztakeverékhez adjuk. A ragut addig keverjük, amíg a ricotta el nem olvad.

6. A sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit vagy a hőálló tálat kiolajozzuk. Beletesszük a rikottás-paradicsomos tésztát. Megszórjuk reszelt parmezánnal, de hagyjunk egy keveset a díszítéshez is. Süssük 15 percig.

7. A tálalás

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit pihenni, így könnyebb lesz kivenni a tepsiből. Vágjunk kockákat, és tegyünk egy-egy kockát óvatosan egy tányérra. Szórjuk meg a megmaradt parmezánnal. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss