Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott hústorta II.

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt húsokat jó előző este bepácoljuk, például fokhagymás tejbe áztatjuk vagy fűszeres olajjal megkenjük.

A tortaforma alját, oldalát úgy kell jó sűrűn kirakni a szalonnaszeletekkel, hogy a forma felső peremén jócskán túllógjanak, hogy majd rá lehessen hajtani őket.

Jó szorosan rakjuk egymásra a hússzeleteket, rétegezve sonkával, kolbásszal, szeletelt vagy reszelt sajttal.

A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, fűszerezzük, és egyenletesen meglocsoljuk vele a rétegezett húsokat.

A tetejére ráhajtogatjuk a kilógó szalonnacsíkokat, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütjük.

Melegen és hidegen is tálalható.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss