Elkészítés: A felszeletelt húsokat jó előző este bepácoljuk, például fokhagymás tejbe áztatjuk vagy fűszeres olajjal megkenjük.
A tortaforma alját, oldalát úgy kell jó sűrűn kirakni a szalonnaszeletekkel, hogy a forma felső peremén jócskán túllógjanak, hogy majd rá lehessen hajtani őket.
Jó szorosan rakjuk egymásra a hússzeleteket, rétegezve sonkával, kolbásszal, szeletelt vagy reszelt sajttal.
A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, fűszerezzük, és egyenletesen meglocsoljuk vele a rétegezett húsokat.
A tetejére ráhajtogatjuk a kilógó szalonnacsíkokat, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütjük.
Melegen és hidegen is tálalható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre