Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott hal mártásban

default user icon
Rakott hal mártásban

Hozzávalók

  • 1 nagy fehér húsú édesvízi hal (ponty, fogas) filézve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrzselyemzöld
  • 8 evőkanál olaj
  • 500 g burgonya
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • őrölt fekete bors
  • zsiradék a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

    A halfilét késsel tisztítsuk meg, mossuk át, csepegtessük le, végül papírtörlőn szárítsuk meg. Tegyük egy tálba a szétzúzott fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az olajat, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni. A burgonyát tisztítsuk és mossuk meg, végül szeleteljük fel vékony karikákra.

    Miután előkészítettük a hozzávalókat, egy tűzálló tálba tegyük bele a burgonyaszeletek felét. Sózzuk meg, majd csepegtessük le a fokhagymás-olajos mártással. A halfiléket sózzuk és borsozzuk meg.

    A halszeleteket osszuk el a burgonyaágyon, majd tegyük rá a megmaradt krumplit. Öntsük rá a maradék fokhagymás szószt. Ütögessük meg az edényt, hogy az alapanyagok között rekedt levegő távozzon.

    A rakott burgonyát szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, majd szeleteljük fel adagokra. Zöldsalátával vagy ízlésünk szerint főtt zöldséggel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin