Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott disznótoros

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hurkákat és a kolbászt alufóliába csomagoljuk, tepsibe téve hideg sütőbe toljuk, a sütőt 200 fokra állítjuk, és kb. 40 percig sütjük (így nem reped könnyen). A fóliából kivesszük, félretesszük.

Az oldalast 4-5 keskeny darabra elvágjuk a csontok mentén, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, köménnyel fűszerezzük, felhevített zsírban oldalanként kb. 5-5 percig enyhe pirosodásig sütjük, majd közé dobjuk az egyik darabolt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Kevés vizet aláöntünk, puhulásig pároljuk, a visszamaradt kevés levét elfőzzük.

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, kicsit hűtjük, meghámozzuk. A káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, a szálakat átvágjuk.

Az oldalas visszamaradt zsírjában a másik félfőre aprított vöröshagymát megdinszteljük, a káposztát belekeverjük. Babérral, csipet köménnyel, egész borssal, fűszerezzük, kevés vízzel puhára pároljuk, és a tejföl felével összekeverjük, borsozzuk.

Egy sütőtálat vékonyan kizsírozunk, a burgonyát belekarikázzuk, fűszerezzük pici (fokhagyma) sóval, borssal, szerecsendióval, elosztjuk rajta a káposztát, tetejére a feldarabolt hurka – kolbász - húsdarabokat.
A maradék tejfölt rálocsoljuk, és előmelegített 200 fokos (légkeveréssel) sütőben fedetlen pirítjuk kb. 20 percig.

Tálalásig fóliával letakarva melegen tartjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss