Elkészítés: A cukkiniket alaposan megmossuk, majd miután mindkét végüket levágtuk, kislyukú reszelőn lenagyoljuk (ha vastaghéjú cukkiniből készül, akkor azt meg kell hámozni).
A tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a liszttel és a vízzel palacsintatésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit.
A vajat felolvasztjuk, 1 evőkanálnyit a palacsintasütőbe öntünk belőle, majd a cukkinis masszából 1 kis merőkanálnyit rámerünk. A kicsinél épp csak erősebb lánggal kb. 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Tűzálló tálba csúsztatjuk, 2 evőkanál tejföllel megkenjük és egy kevés füstölt sajttal megszórjuk.
Ugyanígy még 10-11 palacsintát sütünk, amiket tejföllel és sajttal rétegezve egymásra fektetünk. A tetejére is kerül tejföl meg sajt, végül előmelegített sütőben, közepes lángon 10-12 percig sütjük. Cikkekre vágva tálaljuk, tejfölt külön is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre