Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott cukkini kétféle sajttal

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • 6 db cukkini (zsenge)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg mozzarella

Elkészítés

    1. Megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit, majd felkarikázzuk. Félreteszünk néhány karikát a díszítéshez, majd a többit 2 evőkanál felforrósított olajban, a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt öt percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd pároljuk még 2 percig. Ezután leszűrjük.
    2. Villával felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt emmentáli felét, végül a tejet és a tejszínt. A keveréket sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
    3. Kivajazott üvegtálba rétegesen lerakjuk a cukkíniszeleteket és a felszeletelt mozzarellát. Ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajt tal, majd feldíszítjük a félretett cukkínikarikákkal. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű lesz.

    9 GYORS VACSORA, HA VAN OTTHON NÉHÁNY DARAB CUKKINI >>> 

    14 TÖLTÖTT CUKKINI, AMIT TE IS EL AKARSZ MAJD KÉSZÍTENI! >>> 

    5 MEGLEPŐ TÉNY A CUKKINIRŐL, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

seamandarin
Mi is cukkinikedvelők vagyunk, ez a variáció is nagyon ízlett. Köszönjük, másoknak is ajánljuk.
Mimi1
A cukkini minden módon jó. Így, nyami, nagyon finom, a két sajttal...

Hasonló Receptek

Magazin