Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, és bőrével együtt kifektetve szép keskeny csíkokra felszeleteljük.
A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük, ebben megforgatjuk a csülökcsíkokat.
A hagymát kissé vastagabb karikákra szeljük.
Cserépedényt (az edényt előtte be kell áztatni fél órára és kizárólag hideg sütőbe tesszük be) vagy bármely más edényt kikenünk zsírral vagypici olajjal,
és elkezdjük a rétegezést.
Alul hagymával kezdünk, erre jönnek a paprikás lisztbe forgatott csülökcsíkok, hagyma, csülök, amíg el nem fogy. A tetejére kerül a gomba, a paprika, a paradicsom és a tejföl, közben azért kicsik sózzuk, borsozzuk, pici olajjal locsoljuk.
Sütőbe toljuk, és kb. 1-1,5 óra alatt megsütjük. Puha szaftos lesz.
Tésztával, salátával nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre