Elkészítés: Egy őzgerincformát vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjanak.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a reszelt sajttal meghintjük.
Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Ha kész, a formát egy lapos tálra borítjuk, majd a sültet néhány perc pihentetés után szeletelhetjük.
Párolt rizskörettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre