Elkészítés: Egy csészében egy kis szójaszósszal összekeverek borsot, fokhagymaport, curryt. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágom. Nem klopfolom, csak bekenem a fűszeres keverékkel. 2-3 órára hűtőbe teszem.
Az apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztom, beledobom a félbevágott, majd felszeletelt gombát. Megszórom borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntök rá 1 kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
A csirkemell mindkét oldalát elősütöm vékony kacsazsíron.
Egy tepsit kikenek vajjal, belerakom a húsokat, tetejüket megkenem vékonyan mustárral, ráteszek 1-1 szelet fehérpecsenyét. Azt megkenem a kikevert túróval (a túrót összekeverem a megmaradt tejszínnel), köré rakom a gombát, az egészet beterítem baconszeletekkel, majd a sajttal.
Beteszem az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítem, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálok. Egy finom rozét javaslok hozzá...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre