Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csirke krémsajtos kukoricával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 6 db csirke felsőcomb-filé
  • 4 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • A körethez:
  • 4 cső kukorica
  • 3 kápia paprika
  • 20 dkg tömlős krém sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál vaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat 3 darabba vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy kivajazott jénaiba fektetjük őket egymás mellé. Rákarikázzuk előbb a pórét, aztán a paradicsomot, rádobáljuk a bazsalikomleveleket (esetleg durvára lehet vágni), megsózzuk, borsozzuk az egészet. A tetejére reszeljük a sajtokat, erre tesszük az apróra kockázott vajat. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben elkészítjük a köretet: a kukorica csövéről levágjuk a szemeket, a paprikákat 1 centisre kockázzuk. A kukoricát sós vízben félkészre főzzük, leszűrjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rádobjuk a paprikát, majd a kukoricát. Készre pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sajtot. Mikor felolvadt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss