Elkészítés: A húsokat 3 darabba vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy kivajazott jénaiba fektetjük őket egymás mellé. Rákarikázzuk előbb a pórét, aztán a paradicsomot, rádobáljuk a bazsalikomleveleket (esetleg durvára lehet vágni), megsózzuk, borsozzuk az egészet. A tetejére reszeljük a sajtokat, erre tesszük az apróra kockázott vajat. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a köretet: a kukorica csövéről levágjuk a szemeket, a paprikákat 1 centisre kockázzuk. A kukoricát sós vízben félkészre főzzük, leszűrjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rádobjuk a paprikát, majd a kukoricát. Készre pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sajtot. Mikor felolvadt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre