Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott csirke karfiollal

default user icon
1

Hozzávalók

  • 60 dkg karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • 6 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 4 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • bors

Elkészítés

    1.

    A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felaprítjuk. Forrásban lévő, sós vízben mindkettőt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

    2.

    A csirkemellet felcsíkozzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk.

    3.

    A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a vajjal és 3 ek liszttel, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a zöldségeket, a sajt felét és a felaprított petrezselymet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a csirkés alaphoz forgatjuk.

    4.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk 1 ek liszttel. Belesimítjuk a zöldséges-csirkés keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kicsi.csibe 1 évvel ezelőtt
répával még nem kóstoltam de amúgy imádom :) ha a brokkoli az olcsóbb azzal is finom :)

Hasonló Receptek

Magazin