Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csirke karfiollal

MME MME
1
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felaprítjuk. Forrásban lévő, sós vízben mindkettőt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

2.

A csirkemellet felcsíkozzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk.

3.

vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a vajjal és 3 ek liszttel, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a zöldségeket, a sajt felét és a felaprított petrezselymet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a csirkés alaphoz forgatjuk.

4.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk 1 ek liszttel. Belesimítjuk a zöldséges-csirkés keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss