Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott cikória

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 db cikória
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet szendvicskenyér

Elkészítés

    Elkészítés: A cikória külső, szennyezett leveleit lebontjuk, a bimbót a töve felől ék alakban bevágjuk, és a csumáját kiemeljük, mert ez a része keserű. Az így előkészített cikóriát 10 percig sós vízben főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és két deka vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A maradék vajon a lisztet megfuttatjuk (de nem barnítjuk meg), és a hideg tejjel felöntve simára keverjük, kevergetve mártássá főzzük. A tűzről lehúzva csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a cikóriára öntjük. A sajtot ráreszeljük, és forró, 200 fokos sütőben halványpirosra sütjük. Háromszög alakúra vágott, pirított kenyérszeletekkel körülrakva tesszük az asztalra.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin