Elkészítés: A cikória külső, szennyezett leveleit lebontjuk, a bimbót a töve felől ék alakban bevágjuk, és a csumáját kiemeljük, mert ez a része keserű. Az így előkészített cikóriát 10 percig sós vízben főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és két deka vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A maradék vajon a lisztet megfuttatjuk (de nem barnítjuk meg), és a hideg tejjel felöntve simára keverjük, kevergetve mártássá főzzük. A tűzről lehúzva csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a cikóriára öntjük. A sajtot ráreszeljük, és forró, 200 fokos sütőben halványpirosra sütjük. Háromszög alakúra vágott, pirított kenyérszeletekkel körülrakva tesszük az asztalra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre