Elkészítés: A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd meghámozom.
Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével, és ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát, meglocsolom a fehérborral, majd ráaprítom a gombát. A maradék krumpli- és répakarikákkal befedem, sózom, borsozom. Jön a piros és a zöld paprika, valamint a paradicsom, ezt is sózom, borsozom. Kockázott baconnel megszórom, megpettyezem a tejföllel, végül ráreszelem durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel.
Lefedem alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom (légkeverős mód), kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve grillezve (200 fok, 10 perc) megpirítom.
Reszelt parmezánnal meghintve tálalom, hozzá fehérbort (Debrői hárslevelű) kínálok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre