Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott burgonyapüré

MME MME
2 5/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • ételízesítő
  • 10 dkg reszelt sajt
  • A húsos raguhoz:
  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húsos raguhoz a hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd ha üveges már, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, és lefedve, időnként megkeverve puhára pároljuk.

Közben a megtisztított és felkockázott burgonyát ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Pürésítjük a tejjel és a vajjal,majd a reszelt sajtot belekeverjük.

Egy sütőtálba öntjük a húsos ragut, és a tetején egyenletesen elosztjuk a sajtos krumplipürét. A tetejét villával kicsit megcifrázzuk, és előmelegített 180 foko sütőben addig sütjük, míg színt kap a teteje.

Ezek is érdekelhetnek

Friss