Elkészítés: A burgonyát sós vízben egészben megfőzzük, vigyázva, hogy ne legyen túlzottan puha. (Jómagam meghámozva főzöm, de főzhetjük héjában is.) A 4 db tojást keményre főzzük, ha kihűlt, megpucoljuk őket, és tetszés szerinti vastagságú karikákra vágjuk.
Egy tűzálló edény meglocsolunk egy kevés étolajjal, majd a burgonya felét karikákra szeljük, kirakjuk vele a tál alját. Megsózzuk és borsozzuk, és meghintjük egy kis szerecsendióval. Erre rakjuk a tojáskarikákat, majd ismét sózunk, borsozunk. A tojásra kerülnek a kolbászszeletek, majd a maradék krumpliszelet, amit szintén sózunk borsozunk, és szerecsendióval szórunk meg. A krumplira kerülnek a felkockázott szalonnadarabkák.
A tejfölt elkeverjük 1 tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd ezt is ráöntjük, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Majd 25-30 percre forró sütőbe tesszük. Ínyencek bacont tehetnek még rá.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre