Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott burgonya kolbásszal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg héjában főtt burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 6 + 1 db tojás
  • 45 dkg tejföl
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • Valamint:
  • kevés margarin
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héját lehúzzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük.

A füstölt kolbászt felkarikázzuk, az olajon kissé megfuttatjuk, de nem pirítjuk! A tejfölt 1 egész tojással és az ételízesítővel összekeverjük. A 6 db tojást héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, felszeljük.

A tepsit margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Egy sor burgonyát és kolbászkarikát lerakunk, egy kis zsiradékkal meglocsoljuk, amiben sült a kolbász, majd tojásszeletek és tejföl következik. Minden sort enyhén meghintjük sóval. A tetejére burgonya kerül, amit a maradék tejföllel meglocsolunk.

180 fokra előmelegítjük a sütőt, és szép arany barnára sütjük kb. 20 perc alatt.

Megjegyzés

Házi cékla savanyúsággal fogyasztottuk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss