Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott burgonya kicsit másképp

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott burgonya elkészítéséhez a finomra vágott hagymát 2 ek felforrósított libazsírban üvegesre sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, majd sűrű pörköltszaft állagúra pároljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel. A kolbászról eltávolítjuk a héját. A burgonyát meghámozzuk, majd közepesen vékony karikákra vágjuk.
  2. A tepsit kikenjük a megmaradt libazsírral, majd elrendezünk benne 1 sor burgonyát. Meglocsoljuk a pörköltszafttal, és elosztjuk rajta a felszeletelt kolbászt, valamint a keményre főtt, felkarikázott tojást. Bevonjuk a tejföllel, megsózzuk, majd ismételten burgonya, kolbász és tojás következik. A tetejére szaft és tejföl kerül. 
  3. Végül lefedjük alufóliával, és 180 fokon 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük. 
Mivel nyersen tesszük a burgonyát a tepsibe, minden íz benne marad. Kolbász nélkül, olajjal készítve vegetáriánusoknak is finom étel lehet. Ilyenkor főtt tojást tegyünk bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss