Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott burgonya kicsit másképpen

Hozzávalók

  • 1/2 fej hagyma
  • 3 ek libazsír
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 tk burgonyakeményítő
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 80 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A finomra vágott hagymát 2 ek felforrósított libazsírban üvegesre sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, majd sűrű pörköltszaft állagúra pároljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel. A kolbászról eltávolítjuk a héját. A burgonyát meghámozzuk, majd közepesen vékony karikákra vágjuk.
    2. A tepsit kikenjük a megmaradt libazsírral, majd elrendezünk benne 1 sor burgonyát. Meglocsoljuk a pörköltszafttal, és elosztjuk rajta a felszeletelt kolbászt, valamint a keményre főtt, felkarikázott tojást. Bevonjuk a tejföllel, megsózzuk, majd ismételten burgonya, kolbász és tojás következik. A tetejére szaft és tejföl kerül. 
    3. Végül lefedjük alufóliával, és 180 fokon 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük.
Mivel nyersen tesszük a burgonyát a tepsibe, minden íz benne marad. Kolbász nélkül, olajjal készítve vegetáriánusoknak is finom étel lehet. Ilyenkor főtt tojást tegyünk bele.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin