Elkészítés: A felszelt kolbászt 1 dl étolajban kissé megpirítom, a kolbászt egy tálra szedem. A visszamaradt kolbászolajat a 4 dl tejföllel és a 3 nyers tojással simára keverem, ha sótlan, sózom. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, majd zsemlemorzsával vékonyan megszórom. Majd a következőképpen rétegezem:
-egy sor szeletelt burgonya(sózni lehet)
-egy sor pirított kolbász
-egy sor főtt, szeletelt tojás
-tejfölös szósszal meglocsolom, majd jöhet az újabb rétegezés a fentiek szerint újra
A legfelső réteg burgonya legyen, erre pedig tejfölös szósz kerül. Végül zsemlemorzsával megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütöm. Találáskor tejfölt kínálok hozzá..
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre