Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, és megtisztítom mindegyiket.
Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágom a tojásokra, majd a tejfölt a 2 nyers tojással, sóval, és borssal összekeverem, és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz másik felével leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét, és vajdarabkákat teszek rá. A szalonnát szeletelve beírdalva a tetejére elosztom.
Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon sütöm addig, míg szépen megpirul a teteje.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre