Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott bundás hús szalonnaköntösben

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéshús
  • 30 dkg főtt, füstölt kolozsvári szalonna
  • 30 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejföl
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • zsiradék

Elkészítés

Elkészítés: A vékonyra szeletelt húst kiklopfoljuk, sózzuk, bepanírozzuk, és forró zsiradékban megsütjük.

Ezután egy jénait kibélelünk a vékonyra szeletelt szalonnával úgy, hogy a szélei jól kilógjanak. A szalonnára egy sor vékonyra szeletelt sajtot teszünk, rá a rántott húst, majd a tejfölt. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén ráhatjuk a tetejére a szalonnát, és addig sütjük, míg a szalonna megpirul.

Tányérra borítjuk úgy, hogy az alja kerüljön felülre. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Burgonyával és zöldséggel tálaljuk. Hidegen és melegen is ízletes.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss