Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott brokkoli maradék hússal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók fejenként:
  • 15 dkg brokkoli
  • 5 dkg rizs
  • 5-10 dkg megmaradt pörkölt vagy sült hús
  • tejföl
  • kevés reszelt sajt
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, rózsáira szedett brokkolit kanálnyi olajon megsózva, fedő alatt megpároljuk.

    A rizst szokásos módon kétszeres mennyiségű víz hozzáadásával készre pároljuk.

    A tűzálló tálat olajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. Erre egy réteg rizs, rá a húsmaradék, majd a
    brokkoli kerül. Ízesítjük, sóval, borssal, majd folytatjuk a rétegezést. A legfelső réteg brokkolit tejföllel meglocsolva
    sütőbe toljuk, esetleg egy kis reszelt sajtot is tehetünk rá.

    Húsz perc múlva tálalható.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin