Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott bolognai penne

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert. A bacont pedig apró kockára vágjuk.
  2. Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket. Hozzáadjuk a zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk és felöntjük a vörösborral és további 5 percig főzzük. 
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
  4. A pennét a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a raguval. A tésztát egy tűzálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megprirul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss