Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott bimbóskel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst és a bimbóskelt sós vízben kifőztem. A vöröshagymát apróra vágtam, a párizsit nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem.

A hagymát olajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem, a párizsit rátettem, kicsit borsoztam, majd puhára pároltam.

1 nagy pohár tejfölbe belekevertem 2 db tojást, ételízesítővel ízesítettem.

Egy hőálló tálat kikentem, a hozzávalókat rétegeztem. Egy sor bimbóskel, rizs, párizsipörkölt következett egymás után, a tojásos tejföllel jól meglocsoltam, és addig rétegeztem, míg el nem fogyott a hozzávalók. A tetejére rizs került, vastagon lekentem a tojásos tejföllel, majd olvasztott margarinnal meglocsoltam.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

Megjegyzés

Hússal is készíthető.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss