Rakott bab

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg tarkabab
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2-3 fej hagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: Klasszikus módon, sok hagymával készítünk egy hosszabb lére hagyott pörköltet. A babot az előző estet követő beáztatás után, sóval puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy edénybe rétegezzük a pörkölttel. Pörkölt legyen alul, bab felül. Rádobjuk a babérlevelet, felöntjük a paradicsomlével, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

giulia 9 évvel ezelőtt
Kedves Vicácska, örülök, hogy ízlett. Egészségedre!
Tamás Éva 9 évvel ezelőtt
Egyszerű és igen nagyszerű étel! Elkészítem máskor is.
giulia 9 évvel ezelőtt
Több rétegben rakom ha lehet, mert csakugyan a pörköltnek jól át kell járnia..xulia
Tamás Éva 9 évvel ezelőtt
Jaj, most látom, h. 5 dl paradicsomlé, tehát nem aktuális a kérdésem. Én 2 réteget raktam, de a babot tettem alul, h. a fincsi pöri jól átjárja. Majd megírom milyen lett.
Tamás Éva 9 évvel ezelőtt
Most akarom elkészíteni. 2 réteget szoktál vagy többet? Színültig felöntöd paradicsmlével?? Köszi a választ. Vicácska

Hasonló Receptek

Magazin