Rakott bab

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg tarkabab
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2-3 fej hagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: Klasszikus módon, sok hagymával készítünk egy hosszabb lére hagyott pörköltet. A babot az előző estet követő beáztatás után, sóval puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy edénybe rétegezzük a pörkölttel. Pörkölt legyen alul, bab felül. Rádobjuk a babérlevelet, felöntjük a paradicsomlével, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

giulia 10 évvel ezelőtt
Kedves Vicácska, örülök, hogy ízlett. Egészségedre!
Tamás Éva 10 évvel ezelőtt
Egyszerű és igen nagyszerű étel! Elkészítem máskor is.
giulia 10 évvel ezelőtt
Több rétegben rakom ha lehet, mert csakugyan a pörköltnek jól át kell járnia..xulia
Tamás Éva 10 évvel ezelőtt
Jaj, most látom, h. 5 dl paradicsomlé, tehát nem aktuális a kérdésem. Én 2 réteget raktam, de a babot tettem alul, h. a fincsi pöri jól átjárja. Majd megírom milyen lett.
Tamás Éva 10 évvel ezelőtt
Most akarom elkészíteni. 2 réteget szoktál vagy többet? Színültig felöntöd paradicsmlével?? Köszi a választ. Vicácska

Hasonló Receptek

Magazin